Ajankohtaista

EU-tukea haettavissa PK-yrityksille

By 16 huhtikuun, 2021 No Comments

EU-tukea haettavissa PK-yrityksille

Immateriaalioikeuksien suojaaminen on keino tehostaa liiketoimintaa ja nostaa yrityksen arvoa aineettoman omaisuuden strategisen hyödyntämisen kautta. Nyt on avautunut PK-yrityksille mahdollisuus laatia tai päivittää IPR-strategiansa Euroopan unionin teollisoikeusviraston (EUIPO) IPR-esianalyysipalvelun avulla. Palvelun tarkoituksena on auttaa eurooppalaisia PK-yrityksiä hyödyntämään IPR-oikeuksia tehostaakseen liiketoimintaansa. Tuen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO.

IPR-esianalyysipalvelu tarkoittaa käytännössä yrityksen IPR-oikeuksien nykytilan ja suojaustarpeiden kartoittamista yhdessä asiantuntijan kanssa. Asiantuntija laatii analyysista raportin, jonka hyväksymisen jälkeen EU-tuki maksetaan asiakkaalle. IPR-esianalyysipalvelu on loistava tilaisuus PK-yrityksille saada yrityksen IPR-oikeuksien potentiaali selvitettyä. Voimme auttaa päättämään, mitä IPR-oikeuksia kannattaa hakea ja miten voitte kehittää yrityksenne IP-oikeuksien portfoliota, jos yrityksellänne on jo rekisteröityjä oikeuksia. IPR itsessään voi myös kääntyä kilpailueduksi, sillä hyvin hoidettua IPR-suojausta arvostetaan esimerkiksi yrityskauppojen yhteydessä.

IPR-esianalyysipalvelun hinta asiakkaalle on 1.500 euroa + ALV. EUIPO voi korvata palvelun arvonlisäverottomasta hinnasta 75 % = 1.125 euroa, jolloin asiakkaalle jää maksettavaksi arvonlisäverottomasta hinnasta ainoastaan 375 euroa. Edellytyksenä tuen saamiselle on myönteisen tukipäätöksen saaminen EUIPO:sta.

Toimistomme asianajaja Markus Lampinen on suorittanut ohjelmaan sisältyvän, EUIPO:n toteuttaman pakollisen koulutuksen, ja on siten oikeutettu tarjoamaan tätä IPR-esianalyysipalvelua PK-yrityksille. Avustamme mielellämme myös hakuprosessin onnistuneessa läpiviemisessä sekä analyysin jälkeen tehtävien tavaramerkki- ja muiden hakemusten laatimisessa.

Annamme mielellämme lisätietoja ohjelmasta ja siihen liittyvän EU-tuen saamisen edellytyksistä osoitteessa markus.lampinen@backstrom.fi

Lisätietoja ohjelmasta: http://www.prh.fi/ipscan

https://euipo.europa.eu/ohimportal/fi/help-sme-fund

Leave a Reply